Uchwała Nr 266
Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 20 marca 2018 roku
w sprawie określenia efektów kształcenia dla poziomów i profili kształcenia dla kierunków: administracja (Wydział Studiów Technicznych i Społecznych w Ełku), analiza i kreowanie trendów, animacja pamięci społecznej, chemia, gastronomia-sztuka kulinarna, interdyscyplinarne studia strategiczne, inżynieria maszyn rolniczych, spożywczych i leśnych, pedagogika wczesnej edukacji (Wydział Studiów Technicznych i Społecznych w Ełku), zwierzęta w rekreacji, edukacji i terapii
Na podstawie art. 11 ust. 1 i 3 ustawy z dnia 27 lipca 2005 roku - Prawo o szkolnictwie wyższym (tekst jednolity: Dz. U. z 2017 r., poz.2183 ze zm.), § 14 ust. 1 pkt 4 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, w związku z rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 26 września 2016 roku w sprawie charakterystyk drugiego stopnia Polskiej Ramy Kwalifikacji typowych dla kwalifikacji uzyskiwanych w ramach szkolnictwa wyższego po uzyskaniu kwalifikacji pełnej na poziomie 4 – poziomy 6-8 (Dz. U. z 2016 roku, poz. 1594), na wnioski rad wydziałów, pozytywnie zaopiniowane przez Senacką Komisję ds. Dydaktycznych, Senat uchwala, co następuje:
§ 1
1. Senat określa efekty kształcenia dla niżej wymienionych kierunków studiów dla poziomu i profilu kształcenia, stanowiące odpowiednio załączniki:
1) efekty kształcenia dla kierunku administracja dla studiów drugiego stopnia z 4 semestralnym okresem nauki dla profilu praktycznego(prowadzonego na Wydziale Studiów Technicznych i Społecznych w Ełku) – załącznik nr 1,
2) efekty kształcenia dla kierunku analiza i kreowanie trendów dla studiów drugiego stopnia z 4 semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 2,
3) efekty kształcenia dla kierunku animacja pamięci społecznej dla studiów drugiego stopnia z 4 semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 3,
4) efekty kształcenia dla kierunku chemia dla studiów pierwszego stopnia - licencjackich z 6 semestralnym okresem nauki dla profilu praktycznego – załącznik nr 4,
5) efekty kształcenia dla kierunku gastronomia – sztuka kulinarna dla studiów drugiego stopnia z 3 semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 5,
6) efekty kształcenia dla kierunku interdyscyplinarne studia strategiczne dla studiów drugiego stopnia z 4 semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 6,
7) efekty kształcenia dla kierunku inżynieria maszyn rolniczych, spożywczych i leśnych dla studiów pierwszego stopnia – inżynierskich z 7 semestralnym okresem nauki dla profilu ogólnoakademickiego – załącznik nr 7,
8) efekty kształcenia dla kierunku pedagogika wczesnej edukacji dla studiów pierwszego stopnia – licencjackich z 6 semestralnym okresem nauki dla profilu praktycznego (prowadzonego na Wydziale Studiów Technicznych i Społecznych w Ełku) – załącznik nr 8,
9) efekty kształcenia dla kierunku zwierzęta w rekreacji, edukacji i terapii dla studiów drugiego stopnia z 4 semestralnym okresem nauki dla profilu praktycznego– załącznik nr 9.
2. Kształcenie na kierunkach, o których mowa w ust. 1, prowadzone jest na podstawie programów kształcenia, programów studiów, w tym planów studiów dostosowanych do efektów kształcenia określonych przez Senat odpowiednio dla poziomu i profilu kształcenia danego kierunku.
§ 2
Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.
Przewodniczący Senatu
Rektor
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI
Załączniki do Uchwały Nr 266 - w sprawie określenia efektów kształcenia nowych kierunków studiów i poziomów kształcenia 2019-2020.pdf |
Podmiot udostępniający: |
None | ||
Wytworzono przez: |
None | ||
Data wytworzenia: |
- | ||
Opublikowano przez: |
Małgorzata Klafft | ||
Data opublikowania: |
25 lutego 2021 12:52 | ||
Aktualizowano przez: |
Małgorzata Klafft | ||
Data aktualizacji: |
25 lutego 2021 12:52 |