Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

UNIWERSYTET WARMIŃSKO-MAZURSKI W OLSZTYNIE zatrudni Technologa w Katedrze Żywienia Człowieka w Wydziale Nauki o Żywności

Status: Rozstrzygnięto

  • Umowa na okres próbny z możliwością przedłużenia na czas określony/nieokreślony
  • Liczba etatów: 1.
  • Wymiar czasu pracy: pełen

Główne zadania:

  • wykonywanie analiz fizykochemicznych i instrumentalnych w zakresie badań żywności z wykorzystaniem wysoko specjalistycznej aparatury badawczo-pomiarowej,
  • wykonywanie zestawień wyników analiz,
  • prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej zgodnie z obowiązującymi przepisami,
  • przygotowanie pracowni technologicznych do prowadzenia procesów badawczych,
  • udział w przygotowaniu materiałów i wspomaganie zajęć dydaktycznych.

 

Wymagania:

  • wykształcenie wyższe w zakresie technologii żywności lub chemii i analityki żywności,
  • znajomość zagadnień związanych z analizą żywności i pracą w laboratorium,
  • umiejętność obsługi aparatury badawczej takiej jak: chromatograf gazowy i/lub cieczowy, urządzenie do pomiaru barwy, analizator tekstury, spektrofotometr.

 

Znajomość języków obcych;

  • język angielski na poziomie komunikatywnym w mowie i piśmie 

 

Umiejętności: 

  • dobra umiejętność obsługi pakietu MS-Office,
  • umiejętność organizowania pracy własnej, współdziałania i pracy w zespole,
  • umiejętność działania pod wpływem stresu i presją czasu,

 

Cechy osobowości:

  • komunikatywność, 
  • samodzielność i odpowiedzialność, 
  • sumienność i dokładność, 
  • otwartość na zmiany i rozwój własny.

 

Oferujemy:

  • stabilność zatrudnienia w ramach umowy o pracę;
  • pełny wymiar czasu pracy;
  • dodatkowe wynagrodzenie roczne tzw. „trzynastka”;
  • atrakcyjne zaplecze socjalne: dofinansowanie wypoczynku, dofinansowanie wypoczynku dzieci, benefity pracownicze;
  • atrakcje kulturalne i sportowe;
  • dostęp do pakietu Office (5 instalacji na osobę) dla wszystkich pracowników;
  • możliwość skorzystania z ubezpieczenia grupowego;
  • preferencyjne pożyczki;
  • możliwość rozwoju zawodowego w dynamicznym środowisku i atmosferze sprzyjającej uczeniu się - dostęp do zasobów platformy edukacyjnej (kursy, szkolenia on-line, dostęp do wewnątrzuczelnianego programu szkoleń i kursów, dostęp do programu rozwoju indywidualnego w postaci sesji doradczo/coachingowych, etc.);
  • kompleksowy onboarding (wdrożenie pracownicze).

 

Wymagane dokumenty i oświadczenia

  1. CV i list motywacyjny.
  2. Oświadczenie o treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE. L nr 119, str. 1)”.

 

Inne informacje

  1. Oferty, które nie spełniają wymogów formalnych, niekompletne oraz złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
  2. Złożone dokumenty nie będą zwracane.
  3. Zakwalifikowani kandydaci zostaną powiadomieni telefonicznie lub mailowo o terminie i miejscu rozmowy kwalifikacyjnej.
  4. Uczelnia zastrzega sobie możliwość kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami oraz prawo do powiadomienia o podjęciu decyzji w sprawie obsadzenia stanowiska jedynie wybranych kandydatów.
  5. Wymagane dokumenty należy składać w Biurze ds. Kadr i Płac ul. Michała Oczapowskiego 2, pok. 8, 10-719 Olsztyn w zamkniętej kopercie z imieniem, nazwiskiem oraz właściwą jednostką, w której odbywa się rekrutacja lub w wersji elektronicznej na adres: rekrutacja_kadry@uwm.edu.pl
  6. Termin składania dokumentów upływa z dniem 22.04.2024 r.
     

 

 

 

Podmiot udostępniający:
Wydział Nauki o Żywności
Wytworzono przez:
prof. dr hab. Małgorzata Darewicz
Data wytworzenia:
16 kwietnia 2024
Opublikowano przez:
Zofia Konopka
Data opublikowania:
16 kwietnia 2024 08:57
Aktualizowano przez:
Zofia Konopka
Data aktualizacji:
17 maja 2024 13:50