OFERTA PRACY w ramach projektu pt.: Opracowanie bioochronnego preparatu z inaktywowanych szczepów o niskim indeksie MAR i obniżonym potencjale transferu genów w ramach strategii One Health – poprawa trwałości żywności i kontrola zanieczyszczeń Listeria monocytogenes, LIDER15/0216/2024, finansowanego z NCBiR, realizowanego w Katedrze Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
Status: Aktualne
OFERTA PRACY w ramach projektu pt.: Opracowanie bioochronnego preparatu z inaktywowanych szczepów o niskim indeksie MAR i obniżonym potencjale transferu genów w ramach strategii One Health – poprawa trwałości żywności i kontrola zanieczyszczeń Listeria monocytogenes, LIDER15/0216/2024, finansowanego z NCBiR, realizowanego w Katedrze Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
Forma zatrudnienia: UMOWA CYWILNOPRAWNA NA OKRES 12 MIESIĘCY
Wymagania:
- Student dowolnego roku studiów (preferowani) II stopnia lub uczestnik szkoły doktorskiej
- Znajomość tematyki związanej z prowadzeniem analiz mikrobiologicznych; mile widziane doświadczenie z pracą z bakteriami fermentacji mlekowej;
- Doświadczenie w przygotowaniu wyników badań naukowych;
- Praktyczna podstawowa znajomość metod statystycznych stosowanych w mikrobiologii
- Znajomość języka angielskiego;
- Umiejętność obsługi pakietu MS-Office;
- Umiejętność pracy w zespole;
- Odpowiedzialność, samodzielność, systematyczność i dokładność w realizacji zadań;
- Dobra organizacja czasu i miejsca pracy;
- Mile widziane doświadczenie w projektach badawczych.
Zakres obowiązków wykonawcy w projekcie będzie obejmował udział w zadaniach:
- wykonanie czynności analityczno-badawczych z zakresu stworzenia bazy szczepowej i prac na rzecz zaplecza laboratoryjnego,
- prowadzenie dokumentacji wyników badań i ich podstawowej analizy
Warunki zatrudnienia:
- Umowa zlecenie
- Okres zatrudnienia w projekcie 01.01.2026-31.12.2026
- Wynagrodzenie: 1362-1650 zł brutto
- Ilość miejsc – 1
- Wymiar pracy: ok. 43 godziny miesięcznie (średnio), rozliczane godzinowo w ramach umowy zlecenia
Wymagane dokumenty:
- CV uwzględniające aktualne dane teleadresowe
- List motywacyjny
- Opcjonalnie: dokumenty potwierdzające wykazane kwalifikacje, np. certyfikaty, publikacje
- Oświadczenie o treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE. L nr 119, str. 1)”
Miejsce i termin składania dokumentów:
Wymagane dokumenty prosimy przesłać pocztą elektroniczną na adres e-mail: arkadiusz.zakrzewski@uwm.edu.pl lub złożyć osobiście
w sekretariacie Katedry Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa Wydziału Nauki o Żywności, pl. Cieszyński 1, 10-726 Olsztyn, w terminie do 23 grudnia 2025 r.
Dodatkowe informacje:
- Oferty, które nie spełniają wymogów formalnych, niekompletne oraz złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
- Złożone dokumenty nie będą zwracane.
- Zastrzegamy sobie możliwość kontaktu jedynie z wybranym kandydatem oraz prawo do powiadomienia o podjęciu decyzji w sprawie obsadzenia stanowiska jedynie wybranego kandydata
Podmiot udostępniający: |
Wydział Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie | ||
Wytworzono przez: |
dr inż. Arkadiusz Zakrzewski | ||
Data wytworzenia: |
15 grudnia 2025 | ||
Opublikowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data opublikowania: |
15 grudnia 2025 15:36 | ||
Aktualizowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data aktualizacji: |
15 grudnia 2025 15:41 |