DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE ogłasza konkurs na stanowisko Asystent w grupie pracowników badawczych w Katedrze Fizyki i Biofizyki
Status: Rozstrzygnięto
Informacja o wyniku konkursu na stanowisko asystent w grupie pracowników badawczych w Katedrze Fizyki i Biofizyki w ramach projektu pt.: „Multiscale Dynamics with Ultrafast High-Resolution Relaxometry” (HIRES-MULTIDYN, Umowa grantowa nr 899683) z programu Horyzont 2020 na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
Data ogłoszenia konkursu – 10.07.2024 r.
Termin składania ofert – 12.08.2024 r.
Data rozstrzygnięcia konkursu – 21.08.2024 r.
Wynik konkursu: W wyniku przeprowadzonego postępowania konkursowego na stanowisko asystent w grupie pracowników badawczych w Katedrze Fizyki i Biofizyki w ramach projektu pt.: „Multiscale Dynamics with Ultrafast High-Resolution Relaxometry” (HIRES-MULTIDYN, Umowa grantowa nr 899683) z programu Horyzont 2020 w Katedrze Fizyki i Biofizyki na Wydziale Nauki o Żywności (https://bip.uwm.edu.pl/ogloszenia/oferty-zatrudnienia/ncn-2024-07-10-09-00/) Komisja po przeanalizowaniu dorobku naukowego Kandydatów oraz ich doświadczenia naukowego, w kontekście zadań projektu HIRES – MULTIDYN, postanowiła nie rekomendować żadnego z Kandydatów.
Uzasadnienie: Do konkursu zgłosiło się dwoje kandydatów – Pani Caroline Nyambura Maina oraz Pan Ismair Khawar. Komisja Konkursowa po zapoznaniu się z dokumentacją złożoną przez kandydatów stwierdziła, że doświadczenie naukowe Pani Caroline Nyambura Maina oraz Pana Ismair Khawar istotnie odbiega od tematyki projektu.
DZIEKAN
Wydziału Nauki o Żywności
prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz
DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE ogłasza konkurs na stanowisko Asystent w grupie pracowników badawczych w Katedrze Fizyki i Biofizyki w ramach projektu H2020-FETOPEN-2018-2020 / H2020-FETOPEN-2018-2019-2020-01 EXCELLENT SCIENCE - Future and Emerging Technologies (FET) https://cordis.europa.eu/project/id/899683/pl
Multiscale Dynamics with Ultrafast High-Resolution Relaxometry
HIRES-MULTIDYN
OKRES: 13 miesięcy (nie dłużej niż do 30.09.2025)
KWOTA: 7000.00 PLN/miesiąc brutto/brutto
TERMIN SKŁADANIA DOKUMENTÓW: 12.08.2024 (23:59 CET)
PLANOWANY TERMIN ROZPOCZĘCIA: 01.09.2024
SŁOWA KLUCZOWE: Magnetyczny Rezonans Jądrowy, relaksacja spinowa, dynamika, materia skondensowana
OPIS PROJEKTU:
Projekt poświęcony jest przełomowej technologii zwanej ultraszybką relaksometrią Magnetycznego Rezonansu Jądrowego (MRJ) o wysokiej rozdzielczości (UHRR). Technologia ta umożliwia analizę procesów dynamicznych zachodzących w złożonych układach materii skondensowanej w skali czasowej od pikosekund do mikrosekund z rozdzielczością atomową. Aby w pełni wykorzystać koncepcję UHRR, konieczne jest opracowanie modeli teoretycznych procesów relaksacji dla złożonych układów molekularnych. Opis teoretyczny musi uwzględniać różne mechanizmy procesów relaksacji w połączeniu ze złożoną dynamiką molekularną. Prototypy urządzeń UHRR zostaną wykorzystywane w szerokim zakresie zagadnień (projektowanie leków, nauki o żywności i zdrowiu, energia).
OPIS ZADAŃ W PROJEKCIE:
· Prowadzenie eksperymentów relaksacji Magnetycznego Rezonansu Jądrowego dla układów jonowych w formie ciał stałych
· Udział w analizie wyników eksperymentów relaksacji Magnetycznego Rezonansu Jądrowego
· Udział w przygotowywaniu artykułów naukowych
· Prezentacja wyników badań na konferencjach naukowych
WYMAGANIA:
· Tytuł magistra (lub równoważny) fizyki, chemii, nauk o materiałach, nanotechnologii, biotechnologii lub nauk pokrewnych
· Znajomość języka angielskiego na poziomie umożliwiającym aktywny udział w badaniach naukowych i prezentację ich wyników
· Preferowana znajomość podstaw Magnetycznego Rezonansu Jądrowego lub innych metod spektroskopowych
WYMAGANE DOKUMENTY:
- Podanie kierowane do Rektora UWM w Olsztynie
- List motywacyjny
- Życiorys zawierający opis kompetencji Kandydata w odniesieniu do stawianych wymagań
- Wykaz publikacji i innych osiągnięć naukowychOdpis dyplomu ukończenia studiów magisterskich (lub równoważny dokument)
- Kwestionariusz osobowy (https://bip.uwm.edu.pl/menu/baza-dokumentow-sprawy-kadrowe/#111)
- Oświadczenie, że Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy
- Oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku określonym w ogłoszeniu o konkursie
(https://bip.uwm.edu.pl/menu/baza-dokumentow-sprawy-kadrowe/#123) - Zgoda na przetwarzanie danych osobowych (https://bip.uwm.edu.pl/menu/baza-dokumentow-sprawy-kadrowe/#126)
DODATKOWE INFORMACJE:
- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu art. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. 120 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2022 r. poz. 574, z późn. zm.).
- Rektor Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu bez podania przyczyn.
- Dokumenty należy składać w formie elektronicznej na adresy: wnz-dziekanat@uwm.edu.pl, danuta.kruk@uwm.edu.pl tytuł wiadomości: HIRES_01
- Dokumenty muszą być złożone w języku angielskim
- Umowa może rozpocząć się niezwłocznie po zakończeniu niezbędnych procedur administracyjnych, ale nie wcześniej niż 1.09.2024
- Dokumentacja złożona przez kandydatów zostanie oceniona przez komisję konkursową. O terminie ewentualnej rozmowy kwalifikacyjnej wybrani kandydaci zostaną powiadomieni indywidualnie. Rozmowa będzie prowadzona on-line.
- W przypadku rezygnacji wybranego kandydata, zastrzegamy sobie prawo wybrania następnej osoby z listy rankingowej. Pozostali kandydaci zostaną poinformowani o powodach odrzucenia ich aplikacji, jeśli zwrócą się z takim zapytaniem.
- Kandydaci mogą otrzymywać na bieżąco informacje o statusie swojej aplikacji jeśli zwrócą się z takim zapytaniem.
- W celu uzyskania dalszych informacji prosimy o kontakt: danuta.kruk@uwm.edu.pl Tel. +48516849233
Dziekan Wydziału Nauki o Żywności
prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz
Podmiot udostępniający: |
Wydział nauki o Żywności | ||
Wytworzono przez: |
prof. dr hab. Małgorzata Darewicz | ||
Data wytworzenia: |
10 lipca 2024 | ||
Opublikowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data opublikowania: |
10 lipca 2024 11:00 | ||
Aktualizowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data aktualizacji: |
12 września 2024 13:57 |