Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zatrudni pracownika inżynieryjno-technicznego w Katedrze Inżynierii, Aparatury Procesowej  i Biotechnologii Żywności

Status: Aktualne

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie zatrudni pracownika inżynieryjno-technicznego w Katedrze Inżynierii, Aparatury Procesowej 
i Biotechnologii Żywności
 
 
Umowa na okres próbny z możliwością przedłużenia na czas określony/nieokreślony

  • Wymiar czasu pracy: pełen 
  • Liczba etatów: 1.

 

Główne zadania:

  • nadzór nad działaniem i obsługa wyposażenia dydaktyczno-badawczego znajdującego się w Hali technologicznej Katedry Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności;
  • przygotowanie i udział w zajęciach dydaktycznych oraz pracach eksperymentalno-badawczych prowadzonych z wykorzystaniem wyposażenia technicznego Katedry;
  • prowadzenie pomiarów wielkości fizycznych surowców i produktów podczas prac badawczych z wykorzystaniem istniejących urządzeń pomiarowych. 

 

Wymagania:

  • wykształcenie wyższe (absolwent wydziału Nauki o Żywności lub Nauk Technicznych, pokrewnych)
  • Posiadanie wiedzy z zakresu hydrauliki, wymiany ciepła procesów mechanicznych.
  • Umiejętność obsługi wyposażenia technicznego służącego do przeprowadzenia procesów jednostkowych przemysłu spożywczego.
  • Umiejętność obsługi podstawowych urządzeń pomiarowych znajdujących się w pomieszczeniach Katedry.
  • Umiejętność budowy prostych  stanowisk doświadczalnych służących do realizacji procesów jednostkowych występujących w przemyśle spożywczym.
  • Umiejętność pracy w zespole oraz współpracy podczas prac badawczych.

 

Umiejętności:

  • znajomość pakietu MS Office;
  • obsługi urządzeń biurowych;
  • umiejętność obsługi wyposażenia technicznego służącego do przeprowadzenia procesów jednostkowych przemysłu spożywczego.
  • umiejętność obsługi podstawowych urządzeń pomiarowych znajdujących się w pomieszczeniach Katedry.
  • umiejętność budowy prostych  stanowisk doświadczalnych służących do realizacji procesów jednostkowych występujących w przemyśle spożywczym.
  • współdziałania i pracy w zespole; 
  • organizowania pracy własnej;
  • pracy pod presją czasu;
  • podejmowania decyzji i rozwiązywania problemów, umiejętnego wyciągania wniosków;
  • logicznego myślenia;

 

Znajomość języków obcych:

  • Mile widziana znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym - B1/B2 

 

Cechy osobowości:

  • komunikatywność; 
  • elastyczność; 
  • samodzielność i odpowiedzialność; 
  • sumienność i dokładność;
  • otwartość na zmiany i rozwój własny;
  • wysoka kultura osobista;
  • odporność na stres; 
  • asertywność;
  • uczciwość;
  • dyspozycyjność.

 

Oferujemy:

  • stabilność zatrudnienia w ramach umowy o pracę;
  • pełny wymiar czasu pracy;
  • dodatkowe wynagrodzenie roczne tzw. „trzynastka”;
  • atrakcyjne zaplecze socjalne: dofinansowanie wypoczynku, dofinansowanie wypoczynku dzieci, benefity pracownicze;
  • atrakcje kulturalne i sportowe;
  • dostęp do pakietu Office (5 instalacji na osobę) dla wszystkich pracowników;
  • możliwość skorzystania z ubezpieczenia grupowego;
  • preferencyjne pożyczki;
  • możliwość rozwoju zawodowego w dynamicznym środowisku i atmosferze sprzyjającej uczeniu się - dostęp do zasobów platformy edukacyjnej (kursy, szkolenia on-line, dostęp do wewnątrzuczelnianego programu szkoleń i kursów, dostęp do programu rozwoju indywidualnego w postaci sesji doradczo/coachingowych, etc.);
  • kompleksowy onboarding (wdrożenie pracownicze).

 

Wymagane dokumenty i oświadczenia

  1. CV i list motywacyjny.
  2. Oświadczenie o treści: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE. L nr 119, str. 1)”.
     

Inne informacje

  1. Oferty, które nie spełniają wymogów formalnych, niekompletne oraz złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
  2. Złożone dokumenty nie będą zwracane.
  3. Zakwalifikowani kandydaci zostaną powiadomieni telefonicznie lub mailowo o terminie i miejscu rozmowy kwalifikacyjnej.
  4. Uczelnia zastrzega sobie możliwość kontaktu jedynie z wybranymi kandydatami oraz prawo do powiadomienia o podjęciu decyzji w sprawie obsadzenia stanowiska jedynie wybranych kandydatów.
  5. Kandydat, który zostanie wybrany w procesie rekrutacji przed zatrudnieniem będzie zobowiązany o złożenia oświadczenia o niekaralności w zakresie przestępstw określonych w rozdziale XIX i XXV Kodeksu karnego, w art. 189a i art. 207 Kodeksu karnego (t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 17 ze zm.) oraz w ustawie z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz.U. z 2023 roku, poz. 1939 t.j.), lub za odpowiadające tym przestępstwom czyny zabronione określone w przepisach prawa obcego.
  6. Wymagane dokumenty należy składać w Kancelarii Ogólnej (budynek Rektoratu) ul. Michała Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn w zamkniętej kopercie zaadresowanej do Sekcji ds. Szkoleń i Rekrutacji, opatrzonej imieniem i nazwiskiem kandydata z dopiskiem: „Dotyczy naboru na stanowisko (wskazać nazwę stanowiska, oraz właściwą jednostkę, w której odbywa się rekrutacja) lub w wersji elektronicznej w formie pdf na adres: rekrutacja_kadry@uwm.edu.pl 
  7. Termin składania dokumentów upływa z dniem 25. 04.2025.

Zgodnie z art.  24. Ustawy z dnia 14 czerwca 2024 r. o ochronie sygnalistów:
1. Podmiot prawny ustala wewnętrzną procedurę dokonywania zgłoszeń naruszeń prawa i podejmowania działań następczych, zwaną dalej "procedurą zgłoszeń wewnętrznych", zgodną z wymogami określonymi w niniejszym rozdziale.
2. Podmiot, na rzecz którego wykonuje pracę zarobkową mniej niż 50 osób, a także podmioty, o których mowa w art. 23 ust. 5, mogą ustalić procedurę zgłoszeń wewnętrznych.
3. Podmiot prawny ustala procedurę zgłoszeń wewnętrznych po konsultacjach z:
1)zakładową organizacją związkową albo zakładowymi organizacjami związkowymi, jeżeli w podmiocie prawnym działa więcej niż jedna zakładowa organizacja związkowa, albo 
2)przedstawicielami osób świadczących pracę na rzecz podmiotu prawnego, wyłonionymi w trybie przyjętym w podmiocie prawnym, jeżeli nie działa w nim zakładowa organizacja związkowa.
4. Konsultacje, o których mowa w ust. 3, trwają nie krócej niż 5 dni i nie dłużej niż 10 dni od dnia przedstawienia przez podmiot prawny projektu procedury zgłoszeń wewnętrznych.
5. Procedura zgłoszeń wewnętrznych wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia podania jej do wiadomości osób wykonujących pracę w sposób przyjęty w podmiocie prawnym.
6. Osobie ubiegającej się o pracę na podstawie stosunku pracy lub innego stosunku prawnego stanowiącego podstawę świadczenia pracy lub usług lub pełnienia funkcji, lub pełnienia służby podmiot prawny przekazuje informację o procedurze zgłoszeń wewnętrznych wraz z rozpoczęciem rekrutacji lub negocjacji poprzedzających zawarcie umowy.

Podmiot udostępniający:
Wydział Nauki o Żywności
Wytworzono przez:
mgr Bogusław Stec
Data wytworzenia:
21 marca 2025
Opublikowano przez:
Zofia Konopka
Data opublikowania:
21 marca 2025 14:12
Aktualizowano przez:
Zofia Konopka
Data aktualizacji:
4 kwietnia 2025 15:12