DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO ogłasza konkurs na stanowisko adiunkt (w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych) w Katedrze Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa
Status: Aktualne
Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają wymogi określone w Ustawie Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce z dnia 20 lipca 2018 r. (t.j. Dz. U. z 2023 poz. 742 ze zm.) oraz spełniają następujące kryteria kwalifikacyjne:
- posiadają stopień naukowy doktora uzyskany w dyscyplinie Technologia Żywności i Żywienia
- posiadają predyspozycje do prowadzenia zajęć dydaktycznych w szkole wyższej;
- wykazują biegłą znajomość języka polskiego w mowie i piśmie oraz w stopniu komunikatywnym w języku angielskim umożliwiającym prowadzenie zajęć dydaktycznych i pisanie publikacji;
- posiadają umiejętność pracy w zespole (w tym międzynarodowym) i analitycznego myślenia.
Dodatkowym atutem przy zatrudnieniu jest:
- dorobek naukowy w obszarze nauk o żywności;
- umiejętność wykorzystywania nowoczesnych metod badawczych stosowanych w badaniach z zakresu mikrobiologii żywności;
- doświadczenie w realizacji zajęć dydaktycznych.
- udokumentowane doświadczenie w pozyskiwaniu środków finansowych ze źródeł zewnętrznych oraz doświadczenie w kierowaniu projektem badawczym
Zgłoszenie powinno zawierać:
- podanie kierowane do Prorektora ds. kształcenia UWM w Olsztynie;
- życiorys wraz z dorobkiem naukowym;
- kwestionariusz osobowy;
- odpis dyplomu uzyskania tytułu zawodowego magistra inżyniera i stopnia doktora;
- deklarację w zakresie dyscypliny naukowej, co do której kandydat do zatrudnienia informuje, że złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 265 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce;
- oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku adiunkta badawczo-dydaktycznego;
- oświadczenie o spełnieniu warunków z art.113 Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce;
- Oświadczenia o niekaralności w zakresie przestępstw określonych w rozdziale XIX i XXV Kodeksu karnego, w art. 189a i art. 207 Kodeksu karnego (t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 17 ze zm.) oraz w ustawie z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz. U. z 2023 r. poz. 172 oraz z 2022 r. poz. 2600), lub za odpowiadające tym przestępstwom czyny zabronione określone w przepisach prawa obcego.
- zgodę na przetwarzanie danych osobowych (obowiązująca w UWM).
Ponadto:
- UWM w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
- Wynagrodzenie zasadnicze dla stanowiska adiunkta: 6841 zł. brutto
- Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
- Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu Ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2024 r. poz. 1571 z późn. zm.).
- Dokumenty należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie przy ul. Plac Cieszyński 1/ pok. 123A, 10-726 Olsztyn.
- Termin składania podań upływa z dniem 25.05.2025 r.
DZIEKAN
Wydziału Nauki o Żywności
dr hab. inż. Justyna Żulewska, prof. UWM
Podmiot udostępniający: |
Wydział Nauki o Żywności | ||
Wytworzono przez: |
dr hab. Justyna Żulewska, prof. UWM | ||
Data wytworzenia: |
25 kwietnia 2025 | ||
Opublikowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data opublikowania: |
25 kwietnia 2025 08:19 | ||
Aktualizowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data aktualizacji: |
25 kwietnia 2025 08:22 |