Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

DZIEKAN WYDZIAŁU NAUKI O ŻYWNOŚCI UNIWERSYTETU WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO ogłasza konkurs na stanowisko adiunkt (w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych) w Katedrze Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa

Status: Aktualne

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają wymogi określone w Ustawie Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce z dnia 20 lipca 2018 r. (t.j. Dz. U. z 2023 poz. 742 ze zm.) oraz spełniają następujące kryteria kwalifikacyjne:

  • posiadają stopień naukowy doktora uzyskany w dyscyplinie Technologia Żywności i Żywienia
  • posiadają predyspozycje do prowadzenia zajęć dydaktycznych w szkole wyższej;
  • wykazują biegłą znajomość języka polskiego w mowie i piśmie oraz w stopniu komunikatywnym w języku angielskim umożliwiającym prowadzenie zajęć dydaktycznych i pisanie publikacji;
  • posiadają umiejętność pracy w zespole (w tym międzynarodowym) i analitycznego myślenia.
    Dodatkowym atutem przy zatrudnieniu jest:
    - dorobek naukowy w obszarze nauk o żywności;
    - umiejętność wykorzystywania nowoczesnych metod badawczych stosowanych w  badaniach z zakresu mikrobiologii żywności;
    - doświadczenie w realizacji zajęć dydaktycznych.
    - udokumentowane doświadczenie w pozyskiwaniu środków finansowych ze źródeł zewnętrznych oraz doświadczenie w kierowaniu projektem badawczym

 

Zgłoszenie powinno zawierać:

  • podanie kierowane do Prorektora ds. kształcenia UWM w Olsztynie;
  • życiorys wraz z dorobkiem naukowym;
  • kwestionariusz osobowy;
  • odpis dyplomu uzyskania tytułu zawodowego magistra inżyniera i stopnia doktora;
  • deklarację w zakresie dyscypliny naukowej, co do której kandydat do zatrudnienia informuje, że złoży oświadczenie, o którym mowa w art. 265 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce;
  • oświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na wykonywanie pracy na stanowisku adiunkta  badawczo-dydaktycznego;
  • oświadczenie o spełnieniu warunków z art.113 Ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce;
  • Oświadczenia o niekaralności w zakresie przestępstw określonych w rozdziale XIX i XXV Kodeksu karnego, w art. 189a i art. 207 Kodeksu karnego (t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 17 ze zm.) oraz w ustawie z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii (Dz. U. z 2023 r. poz. 172 oraz z 2022 r. poz. 2600), lub za odpowiadające tym przestępstwom czyny zabronione określone w przepisach prawa obcego.
  • zgodę na przetwarzanie danych osobowych (obowiązująca w UWM).

 

 Ponadto:

  • UWM w Olsztynie zastrzega sobie prawo unieważnienia konkursu przez Rektora bez podania przyczyn.
  • Wynagrodzenie zasadnicze dla stanowiska adiunkta: 6841 zł. brutto
  • Niepoinformowanie kandydata o wynikach konkursu jest równoznaczne z odrzuceniem jego oferty.
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie będzie podstawowym miejscem pracy w rozumieniu Ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2024 r. poz. 1571 z późn. zm.).
  • Dokumenty należy składać w Dziekanacie Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie przy ul. Plac Cieszyński 1/ pok. 123A, 10-726 Olsztyn.
  • Termin składania podań upływa z dniem 25.05.2025 r.

 

DZIEKAN
Wydziału Nauki o Żywności
dr hab. inż. Justyna Żulewska, prof. UWM

 

 

Podmiot udostępniający:
Wydział Nauki o Żywności
Wytworzono przez:
dr hab. Justyna Żulewska, prof. UWM
Data wytworzenia:
25 kwietnia 2025
Opublikowano przez:
Zofia Konopka
Data opublikowania:
25 kwietnia 2025 08:19
Aktualizowano przez:
Zofia Konopka
Data aktualizacji:
25 kwietnia 2025 08:22