Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Sygnatura: ZR/34/2025

Wejście w życie: 28.05.2025

Ważny do: -

Dokumenty powiązane: Brak dokumentów powiązanych.

Zarządzenie Nr 34/2025
Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 28 maja 2025 roku

w sprawie utworzenia studiów podyplomowych zarządzanie produkcją i procesami w przemyśle spożywczym

Na podstawie art. 11 ust. 1 pkt 2, art. 163 ust. 1-2 ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku - Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2024 r. poz. 1571 ze zm.) oraz § 17 ust. 4 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowiącego załącznik do Uchwały Nr 494 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 roku w sprawie Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (ze zm.), zarządza się, co następuje:

§ 1

  1. Tworzy się studia podyplomowe zarządzanie produkcją i procesami w przemyśle spożywczym.
  2. Kształcenie na studiach podyplomowych, o których mowa w ust. 1:
    1) prowadzone jest na podstawie programu studiów, ustalonego w trybie określonym przepisami Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie,
    2) trwa dwa semestry,
    3) realizowane jest w formie niestacjonarnej z możliwością wykorzystania metod i technik kształcenia na odległość.
  3. Jednostką administrującą tokiem studiów podyplomowych jest Wydział Nauki o Żywności.
  4. Studia, o których mowa w ust. 1 adresowane są do osób legitymujących się dyplomem ukończenia studiów wyższych.
  5. O zakwalifikowaniu na studia podyplomowe decyduje kolejność złożenia kompletu wymaganych dokumentów.

§ 2

  1. Za świadczone usługi edukacyjne pobiera się opłatę w wysokości 4500,00 zł (słownie: cztery tysiące pięćset złotych) za cykl kształcenia.
  2. Warunki uczestniczenia w studiach podyplomowych i szczegółowe zasady odpłatności określa umowa zawarta pomiędzy Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie a Słuchaczem.

§ 3

Studia podyplomowe zarządzanie produkcją i procesami w przemyśle spożywczym funkcjonują na zasadach określonych w Regulaminie studiów podyplomowych i innych form kształcenia.

§ 4

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

 

 

Rektor
dr hab. Jerzy A. Przyborowski, prof. UWM

 

Z_34_2025.pdf
Podmiot udostępniający:
Biuro Rektora
Wytworzono przez:
dr hab. Jerzy A. Przyborowski, prof. UWM
Data wytworzenia:
28 maja 2025
Opublikowano przez:
Zofia Konopka
Data opublikowania:
28 maja 2025 13:54
Aktualizowano przez:
Zofia Konopka
Data aktualizacji:
28 maja 2025 13:58