Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Sygnatura: ZR/111/2020

Wejście w życie: 20.12.2020

Ważny do: -

Dokumenty powiązane: Brak dokumentów powiązanych.

Zarządzenie Nr 111/2020
Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 21 grudnia 2020 roku

w sprawie przekształceń na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie

Na podstawie § 41 ust. 1-2, § 35 ust. 1 pkt 2 oraz § 17 ust. 4 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowiącego załącznik do uchwały nr 494 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 r. w sprawie Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (ze zmianami), zarządzam, co następuje:

§ 1

1. Na wniosek Dziekana Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, w strukturze organizacyjnej Wydziału dokonuje się następujących zmian:
     1) z dniem 31 grudnia 2020 roku likwiduje się Katedrę Biotechnologii Żywności;
     2) z dniem 1 stycznia 2021 r. Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej zmienia nazwę na Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności.
2. Po zmianie, o której mowa w ust. 1, strukturę Wydziału Nauki on Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, z dniem 1 stycznia 2021 roku, tworzą:
     1) Katedra Biochemii Żywności;
     2) Katedra Fizyki i Biofizyki;
     3) Katedra Inżynierii, Aparatury Procesowej i Biotechnologii Żywności;
     4) Katedra Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności;
     5) Katedra Mleczarstwa i Zarządzania Jakością;
     6) Katedra Przetwórstwa i Chemii Surowców Roślinnych;
     7) Katedra Technologii i Chemii Mięsa;
     8) Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności;
     9) Katedra Żywienia Człowieka.
3. Pracownicy likwidowanej katedry, z dniem 1 stycznia 2021 r., stają się pracownikami innych jednostek organizacyjnych, zgodnie z wnioskiem Dziekana Wydziału Nauki o Żywności.

§ 2

1. Realizację Zarządzenia powierza się Dziekanowi Wydziału Nauki o Żywności oraz Kanclerzowi.
2. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Rektor

dr hab. Jerzy A. PRZYBOROWSKI, prof. UWM
 

Z111_2020.PDF
Podmiot udostępniający:
Biuro Rektora
Wytworzono przez:
Rektor dr hab. Jerzy A. PRZYBOROWSKI, prof. UWM
Data wytworzenia:
20 grudnia 2020
Opublikowano przez:
Aleksandra Wilczyńska
Data opublikowania:
18 czerwca 2021 17:59
Aktualizowano przez:
Zofia Konopka
Data aktualizacji:
15 listopada 2022 11:11