Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Sygnatura:

Wejście w życie:

Ważny do: -

Dokumenty powiązane: DR/12/2019 DR/60/2019

Decyzja Nr 12/2019

Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie

z dnia 11 lutego 2019 roku

w sprawie powołania Rady Naukowej Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” umowa o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”

 

Działając na podstawie § 17 ust. 7 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowi się, co następuje:

§ 1

Powołuje się Radę Naukową Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” w następującym składzie:

   1)     Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz – Przewodnicząca Rady (kierownik projektu),

   2)     Prof. dr hab. Anna Iwaniak – członek Rady, odpowiedzialna za obszar „surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny technologia żywności i żywienia,

   3)     Prof. dr hab. Bogdan Lewczuk – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny weterynaria,

   4)     Prof. dr hab. Wiesław Sobotka – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko i woda” oraz „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,

   5)     Dr hab. Agnieszka Pszczółkowska, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda” oraz ”surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny rolnictwo i ogrodnictwo,

   6)     Dr hab. Piotr Hliwa, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko i woda” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo.

    7)   Dr hab. Renata Tandyrak – członek, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda” w zakresie dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka.

§ 2

Rada Naukowa Projektu odpowiada za prawidłową realizację programu rozwoju badań naukowych i prac rozwojowych w dziedzinach objętych projektem oraz wypełnienie wszystkich postanowień umowy o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19, zawartej pomiędzy Skarbem Państwa reprezentowanym przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego a Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie.

§ 3

Rada Naukowa Projektu podlega prorektorowi właściwemu do spraw nauki.

§ 4

Decyzja wchodzi w życie z dniem jej podpisania.

 

Rektor

prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI

Podmiot udostępniający:
None
Wytworzono przez:
None
Data wytworzenia:
-
Opublikowano przez:
Ewa Polańska
Data opublikowania:
5 maja 2021 12:28
Aktualizowano przez:
Ewa Polańska
Data aktualizacji:
5 maja 2021 12:28