Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Sygnatura: US/178/2017

Wejście w życie: 25.06.2017

Ważny do: -

Dokumenty powiązane: US/723/2020

Tekst scalony

UCHWAŁA Nr 178
Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 26 czerwca 2017 roku

w sprawie wyrażenia zgody na wniesienie wkładu własnego przez  Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na realizację zadania projektu pod nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości” współfinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury 2014-2020, Działanie 1.1. Nowoczesna infrastruktura badawcza publicznych jednostek naukowych

Działając na podstawie § 14 ust. 1 pkt 16 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, uchwala się, co następuje:

§ 1

1. Senat Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie wyraża zgodę na realizację projektu pod nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości”.
2. Zadanie, o którym mowa w ust. 1 obejmuje działania przygotowawcze i inwestycyjne na Wydziale Nauki o Żywności oraz na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej, w tym prace projektowe i budowlane, zakup aparatury naukowej i wyposażenie laboratoriów, koszty zarządzania i koordynowania projektu. Całkowity koszt przedsięwzięcia wynosi 63 000 000,00 złotych (słownie: sześćdziesiąt trzy miliony złotych, 00/100), w tym wkład własny 19 463 414,64 zł (słownie: dziewiętnaście milionów czterysta sześćdziesiąt trzy tysiące czterysta czternaście złotych 64/100).

§ 2

Realizację uchwały powierza się Rektorowi i Kanclerzowi.

§ 3

Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.

Przewodniczący Senatu

Rektor

prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI

 

Podmiot udostępniający:
Biuro Rektora
Wytworzono przez:
SENAT
Data wytworzenia:
25 czerwca 2017
Opublikowano przez:
Małgorzata Klafft
Data opublikowania:
15 lutego 2021 10:06
Aktualizowano przez:
Małgorzata Klafft
Data aktualizacji:
17 marca 2021 12:19