UCHWAŁA Nr 178
Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 26 czerwca 2017 roku
w sprawie wyrażenia zgody na wniesienie wkładu własnego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na realizację zadania projektu pod nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości” współfinansowanego ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury 2014-2020, Działanie 1.1. Nowoczesna infrastruktura badawcza publicznych jednostek naukowych
Działając na podstawie § 14 ust. 1 pkt 16 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, uchwala się, co następuje:
§ 1
1. Senat Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie wyraża zgodę na realizację projektu pod nazwą „Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości”.
2. Zadanie, o którym mowa w ust. 1 obejmuje działania przygotowawcze i inwestycyjne na Wydziale Nauki o Żywności oraz na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej, w tym prace projektowe i budowlane, zakup aparatury naukowej i wyposażenie laboratoriów, koszty zarządzania i koordynowania projektu. Całkowity koszt przedsięwzięcia wynosi 63 000 000,00 złotych (słownie: sześćdziesiąt trzy miliony złotych, 00/100), w tym wkład własny 19 463 414,64 zł (słownie: dziewiętnaście milionów czterysta sześćdziesiąt trzy tysiące czterysta czternaście złotych 64/100).
§ 2
Realizację uchwały powierza się Rektorowi i Kanclerzowi.
§ 3
Uchwała wchodzi w życie z dniem jej podjęcia.
Przewodniczący Senatu
Rektor
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI
Podmiot udostępniający: |
Biuro Rektora | ||
Wytworzono przez: |
SENAT | ||
Data wytworzenia: |
25 czerwca 2017 | ||
Opublikowano przez: |
Małgorzata Klafft | ||
Data opublikowania: |
15 lutego 2021 10:06 | ||
Aktualizowano przez: |
Małgorzata Klafft | ||
Data aktualizacji: |
17 marca 2021 12:19 |