Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Sygnatura: DR/60/2019

Wejście w życie: 11.09.2019

Ważny do: -

Dokumenty powiązane: DR/12/2019

Tekst scalony

Decyzja Nr 60/2019
Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 12 września 2019 roku

 
w sprawie zmiany decyzji nr 12/2019 z dnia 11 lutego 2019 roku w sprawie powołania Rady Naukowej Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” umowa o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”
 
Działając na podstawie § 17 ust. 7 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowi się, co następuje:

§ 1

1.  W § 1 Decyzji Nr 12/2019 z dnia 11 lutego 2019 roku sprawie powołania Rady Naukowej Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” umowa o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą
    „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”:
      1) w pkt 6 kropkę zastępuje się przecinkiem,
      2) dodaje się pkt 7 w brzmieniu:
          „7) Dr hab. Renata Tandyrak – członek, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda”
               w zakresie dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska,
               górnictwo i energetyka. ”
2.  Po zmianach, o których mowa w ust. 1 skład Rady Naukowej Projektu przedstawia się następująco:
      1)  Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz – Przewodnicząca Rady (kierownik projektu),
      2)  Prof. dr hab. Anna Iwaniak – członek Rady, odpowiedzialna za obszar „surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny technologia żywności i żywienia,
      3)  Prof. dr hab. Bogdan Lewczuk – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny weterynaria,
      4)  Prof. dr hab. Wiesław Sobotka – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko i woda” oraz „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia”  w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
      5)  Dr hab. Agnieszka Pszczółkowska, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda” oraz ”surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny rolnictwo i ogrodnictwo,
      6)  Dr hab. Piotr Hliwa, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko i woda” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
      7)   Dr hab. Renata Tandyrak – członek, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda” w zakresie dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka.

 § 2

Decyzja wchodzi w życie z dniem jej podpisania.


 
Rektor
 
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI

Podmiot udostępniający:
Biuro Rektora
Wytworzono przez:
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI - Rektor
Data wytworzenia:
11 września 2019
Opublikowano przez:
Ewa Polańska
Data opublikowania:
5 maja 2021 12:28
Aktualizowano przez:
Ewa Polańska
Data aktualizacji:
5 maja 2021 12:28