Decyzja Nr 60/2019
Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 12 września 2019 roku
w sprawie zmiany decyzji nr 12/2019 z dnia 11 lutego 2019 roku w sprawie powołania Rady Naukowej Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” umowa o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”
Działając na podstawie § 17 ust. 7 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowi się, co następuje:
§ 1
1. W § 1 Decyzji Nr 12/2019 z dnia 11 lutego 2019 roku sprawie powołania Rady Naukowej Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” umowa o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą
„Regionalna Inicjatywa Doskonałości”:
1) w pkt 6 kropkę zastępuje się przecinkiem,
2) dodaje się pkt 7 w brzmieniu:
„7) Dr hab. Renata Tandyrak – członek, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda”
w zakresie dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska,
górnictwo i energetyka. ”
2. Po zmianach, o których mowa w ust. 1 skład Rady Naukowej Projektu przedstawia się następująco:
1) Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz – Przewodnicząca Rady (kierownik projektu),
2) Prof. dr hab. Anna Iwaniak – członek Rady, odpowiedzialna za obszar „surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny technologia żywności i żywienia,
3) Prof. dr hab. Bogdan Lewczuk – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny weterynaria,
4) Prof. dr hab. Wiesław Sobotka – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko i woda” oraz „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
5) Dr hab. Agnieszka Pszczółkowska, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda” oraz ”surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny rolnictwo i ogrodnictwo,
6) Dr hab. Piotr Hliwa, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko i woda” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
7) Dr hab. Renata Tandyrak – członek, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda” w zakresie dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka.
§ 2
Decyzja wchodzi w życie z dniem jej podpisania.
Rektor
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI
Podmiot udostępniający: |
Biuro Rektora | ||
Wytworzono przez: |
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI - Rektor | ||
Data wytworzenia: |
11 września 2019 | ||
Opublikowano przez: |
Ewa Polańska | ||
Data opublikowania: |
5 maja 2021 12:28 | ||
Aktualizowano przez: |
Ewa Polańska | ||
Data aktualizacji: |
5 maja 2021 12:28 |