Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Sygnatura: DR/143/2021

Wejście w życie: 21.12.2021

Ważny do: 30.12.2022

Dokumenty powiązane: DR/134/2019

Tekst scalony

Decyzja Nr 143/2021
Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 22 grudnia 2021 roku


w sprawie zmiany Decyzji Nr 134/2019 Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 14 października 2019 roku w sprawie powołania Rady Naukowej Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia na okres do 31 grudnia 2021 r.


Działając na podstawie § 15 ust. 5 i § 17 ust. 4 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowiącego załącznik do Uchwały Nr 494 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 roku w sprawie Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (ze zm.) oraz § 3 ust. 2 Uchwały Nr 130 z dnia 26 listopada 2021 roku w sprawie zmiany Uchwały Nr 494 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 roku
w sprawie Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (ze zm.), stanowi się,
co następuje:

§ 1

1. W Decyzji Nr 134/2019 Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 14 października 2019 roku w sprawie powołania Rady Naukowej Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia na okres do 31 grudnia 2021 r. dokonuje się następujących zmian:
1) tytuł Decyzji otrzymuje brzmienie: „w sprawie powołania Rady Naukowej Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia na okres do 31 grudnia 2022 r.”,
2) w § 1 pkt 10 otrzymuje brzmienie: „10) prof. dr hab. inż. Iwona Konopka”, 
3) w § 1 pkt 19 otrzymuje brzmienie: „19) dr hab. inż. Marek Aljewicz, prof. UWM”,
4) w § 1 pkt 22 otrzymuje brzmienie: „22) dr hab. inż. Renata Pietrzak-Fiećko, prof. UWM”,
5) w § 1 skreśla się pkt 24.
2. Po zmianach, o których mowa w ust. 1, skład Rady Naukowej Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia przedstawia się następująco:
    1)  prof. dr hab. inż. Małgorzata Darewicz,
    2)  prof. dr hab. inż. Anna Iwaniak,
    3)  prof. dr hab. inż. Iwona Konopka,
    4)  prof. dr hab. inż. Katarzyna Majewska,
    5)  prof. dr hab. Piotr Minkiewicz,
    6)  prof. dr hab. inż. Lidia Wądołowska,
    7)  dr hab. inż. Marek Aljewicz, prof. UWM,
    8)  dr hab. inż. Sylwester Czaplicki, prof. UWM,
    9)  dr hab. inż. Marzena Danowska-Oziewicz, prof. UWM,
   10)  dr hab. inż. Mirosława Karpińska-Tymoszczyk, prof. UWM,
   11)  dr hab. inż. Katarzyna Kiełczewska, prof. UWM,
   12)  dr hab. inż. Jarosław Kowalik, prof. UWM,
   13)  dr hab. inż. Monika Modzelewska-Kapituła, prof. UWM,
   14)  dr hab. inż. Renata Pietrzak-Fiećko, prof. UWM,
   15)  dr hab. inż. Katarzyna Przybyłowicz, prof. UWM,
   16)  dr hab. inż. Michał Smoczyński, prof. UWM,
   17)  dr hab. Bogdan Smyk, prof. UWM,
   18)  dr hab. inż. Małgorzata Tańska, prof. UWM,
   19)  dr hab. inż. Anna Zadernowska, prof. UWM,
   20)  dr hab. inż. Justyna Żulewska, prof. UWM,
   21)  dr hab. inż. Fabian Dajnowiec,
   22)  dr hab. inż. Joanna Klepacka,
   23)  dr inż. Wioleta Chajęcka-Wierzchowska.

§ 2

Decyzja wchodzi w życie z dniem podpisania.

 
Rektor 
 
dr hab. Jerzy A. Przyborowski, prof. UWM
 
 
 

D143_2021.pdf
Podmiot udostępniający:
Biuro Rektora
Wytworzono przez:
dr hab. Jerzy A. Przyborowski, prof. UWM - Rektor
Data wytworzenia:
21 grudnia 2021
Opublikowano przez:
Zofia Konopka
Data opublikowania:
4 stycznia 2022 13:38
Aktualizowano przez:
Zofia Konopka
Data aktualizacji:
31 grudnia 2022 00:00