Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Więcej informacji

Sygnatura: DA/8/2024

Wejście w życie: 28.01.2024

Ważny do: -

Dokumenty powiązane: Brak dokumentów powiązanych.

DECYZJA Nr 8/2024
Administratora Programów Studiów
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie 
z dnia 29 stycznia 2024 roku

w sprawie ustalenia treści kształcenia i planu studiów na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim

Na podstawie art. 28 ust. 5, art. 67 ust. 1  ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 742 ze zm.) oraz §20a ust. 3 i 5 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowiącego załącznik do Uchwały Nr 494 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 r. w sprawie Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (ze zm.), w związku z Uchwałą Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o  profilu ogólnoakademickim, na wniosek Dziekana Wydziału Nauki o Żywności, pozytywnie zaopiniowany przez Radę Edukacyjną, stanowi się, co następuje:

§ 1

  1. Załącznik Nr 2 do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o  profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 1 do niniejszej decyzji.
  2. Załącznik Nr 3a do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o  profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 2 do niniejszej decyzji.
  3. Załącznik Nr 3b do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o  profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 3 do niniejszej decyzji.
  4. Załącznik Nr 3c do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o  profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 4 do niniejszej decyzji.
  5. Załącznik Nr 3d do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o  profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 5 do niniejszej decyzji.
  6. Załącznik Nr 3e do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o  profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 6 do niniejszej decyzji.
  7. Elementy programu studiów, o których mowa w ust. 1 - 6 obowiązują od cyklu kształcenia 2024/2025.
  8. Dziekan Wydziału Nauki o Żywności dostosuje organizację procesu kształcenia do wymagań określonych elementami programu studiów, o których mowa w ust. 1- 6. 

§ 2

Decyzja wchodzi w życie z dniem podpisania.

 

 

Administrator Programów Studiów
dr hab. Paweł Wysocki, prof. UWM

Załaczniki do decyzji D8 2024 APS.pdf
D_APS8_2024.pdf
Podmiot udostępniający:
Biuro ds. Kształcenia
Wytworzono przez:
dr hab. Paweł Wysocki, prof. UWM
Data wytworzenia:
28 stycznia 2024
Opublikowano przez:
Zofia Konopka
Data opublikowania:
7 lutego 2024 16:43
Aktualizowano przez:
Zofia Konopka
Data aktualizacji:
12 lutego 2024 10:07