Sygnatura: DA/8/2024
Wejście w życie: 28.01.2024
Ważny do: -
Dokumenty powiązane: Brak dokumentów powiązanych.
DECYZJA Nr 8/2024
Administratora Programów Studiów
Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 29 stycznia 2024 roku
w sprawie ustalenia treści kształcenia i planu studiów na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim
Na podstawie art. 28 ust. 5, art. 67 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 roku – Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 roku, poz. 742 ze zm.) oraz §20a ust. 3 i 5 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowiącego załącznik do Uchwały Nr 494 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 21 maja 2019 r. w sprawie Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (ze zm.), w związku z Uchwałą Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim, na wniosek Dziekana Wydziału Nauki o Żywności, pozytywnie zaopiniowany przez Radę Edukacyjną, stanowi się, co następuje:
§ 1
- Załącznik Nr 2 do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 1 do niniejszej decyzji.
- Załącznik Nr 3a do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 2 do niniejszej decyzji.
- Załącznik Nr 3b do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 3 do niniejszej decyzji.
- Załącznik Nr 3c do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 4 do niniejszej decyzji.
- Załącznik Nr 3d do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 5 do niniejszej decyzji.
- Załącznik Nr 3e do Uchwały Nr 294 Senatu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie z dnia 24 lutego 2023 roku w sprawie ustalenia programu studiów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka dla poziomu studiów drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim, otrzymuje brzmienie jak w załączniku Nr 6 do niniejszej decyzji.
- Elementy programu studiów, o których mowa w ust. 1 - 6 obowiązują od cyklu kształcenia 2024/2025.
- Dziekan Wydziału Nauki o Żywności dostosuje organizację procesu kształcenia do wymagań określonych elementami programu studiów, o których mowa w ust. 1- 6.
§ 2
Decyzja wchodzi w życie z dniem podpisania.
Administrator Programów Studiów
dr hab. Paweł Wysocki, prof. UWM
Załaczniki do decyzji D8 2024 APS.pdf |
D_APS8_2024.pdf |
Podmiot udostępniający: |
Biuro ds. Kształcenia | ||
Wytworzono przez: |
dr hab. Paweł Wysocki, prof. UWM | ||
Data wytworzenia: |
28 stycznia 2024 | ||
Opublikowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data opublikowania: |
7 lutego 2024 16:43 | ||
Aktualizowano przez: |
Zofia Konopka | ||
Data aktualizacji: |
12 lutego 2024 10:07 |