- menu przedmiotowe
- Status prawny
- Władze Uniwersytetu
- Wewnętrzne akty prawne
- Działalność Uniwersytetu
- Struktura organizacyjna
- Doktoraty i habilitacje
- Ogłoszenia i komunikaty
- Konkursy na stanowiska nauczycieli akademickich
- Oferty zatrudnienia w projektach
- Baza dokumentów
- Regulaminy
- Prowadzone rejestry, ewidencje i archiwa
- Studia i studenci
- Programy studiów
- Oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej
- dostęp do informacji
- obsługa biuletynu UWM
Nr 60/2019 z dnia 12 września 2019 roku w sprawie zmiany decyzji nr 12/2019 z dnia 11 lutego 2019 roku w sprawie powołania Rady Naukowej Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju...
Decyzja Nr 60/2019
Rektora Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
z dnia 12 września 2019 roku
w sprawie zmiany decyzji nr 12/2019 z dnia 11 lutego 2019 roku w sprawie powołania Rady Naukowej Projektu pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa
i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji
w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim
w Olsztynie” umowa o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”
i zrównoważonego rozwoju – zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji
w zakresie nauk rolniczych i nauk weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim
w Olsztynie” umowa o dofinansowanie nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą „Regionalna Inicjatywa Doskonałości”
Działając na podstawie § 17 ust. 7 Statutu Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, stanowi się, co następuje:
§ 1
1. W § 1 Decyzji Nr 12/2019 z dnia 11 lutego 2019 roku sprawie powołania Rady Naukowej Projektu
pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju
– zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk
weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” umowa o dofinansowanie
nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą
„Regionalna Inicjatywa Doskonałości”:
pn. „Innowacyjna żywność wysokiej jakości dla zdrowia społeczeństwa i zrównoważonego rozwoju
– zintegrowany program rozwoju badań naukowych i innowacji w zakresie nauk rolniczych i nauk
weterynaryjnych na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie” umowa o dofinansowanie
nr 010/RID/2018/19 programu ogłoszonego przez Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą
„Regionalna Inicjatywa Doskonałości”:
1) w pkt 6 kropkę zastępuje się przecinkiem,
2) dodaje się pkt 7 w brzmieniu:
„7) Dr hab. Renata Tandyrak – członek, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda”
w zakresie dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska,
górnictwo i energetyka. ”
w zakresie dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska,
górnictwo i energetyka. ”
2. Po zmianach, o których mowa w ust. 1 skład Rady Naukowej Projektu przedstawia się
następująco:
następująco:
1) Prof. dr hab. Małgorzata Darewicz – Przewodnicząca Rady (kierownik projektu),
2) Prof. dr hab. Anna Iwaniak – członek Rady, odpowiedzialna za obszar „surowce i przetwórstwo
żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny technologia żywności i żywienia,
3) Prof. dr hab. Bogdan Lewczuk – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „zdrowie zwierząt,
bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia” w zakresie dziedziny nauk
rolniczych, dyscypliny weterynaria,
żywności” w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny technologia żywności i żywienia,
3) Prof. dr hab. Bogdan Lewczuk – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „zdrowie zwierząt,
bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia” w zakresie dziedziny nauk
rolniczych, dyscypliny weterynaria,
4) Prof. dr hab. Wiesław Sobotka – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko
i woda” oraz „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia”
w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
i woda” oraz „zdrowie zwierząt, bezpieczeństwo żywnościowe i żywności oraz jakość życia”
w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
5) Dr hab. Agnieszka Pszczółkowska, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialna za obszar
„środowisko i woda” oraz ”surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk
rolniczych, dyscypliny rolnictwo i ogrodnictwo,
„środowisko i woda” oraz ”surowce i przetwórstwo żywności” w zakresie dziedziny nauk
rolniczych, dyscypliny rolnictwo i ogrodnictwo,
6) Dr hab. Piotr Hliwa, prof. UWM – członek Rady, odpowiedzialny za obszar „środowisko i woda”
w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
w zakresie dziedziny nauk rolniczych, dyscypliny zootechnika i rybactwo,
7) Dr hab. Renata Tandyrak – członek, odpowiedzialna za obszar „środowisko i woda” w zakresie
dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska, górnictwo
i energetyka.
dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych, dyscypliny inżynieria środowiska, górnictwo
i energetyka.
§ 2
Decyzja wchodzi w życie z dniem jej podpisania.
Rektor
prof. dr hab. Ryszard J. GÓRECKI
Informacje o dokumencie:
Jednostka: Biuro Rektora | Wytworzył: prof. dr hab. Ryszard Górecki - Rektor | Opublikował: Zofia Konopka |
Data wytworzenia: 12.09.2019 | Data publikacji: 01.10.2019 10:14 | Data aktualizacji: 01.10.2019 10:14 |
Liczba wyświetleń: 434 | Historia aktualizacji | Drukuj ten dokument |
Załącznik | Rozmiar |
---|---|
Dec60.pdf | 583.52 KB |